התחממות כדור הארץ – סותר לדת?

שאלה:

רציתי לשאול מה דעת הרבנים בקשר לתאוריה של התחממות כדור הארץ. לעניות דעתי רק מי שמאמין שהעולם נוצר בתאונה מפיצוץ אדיר בתהליך אובוצילוני יכול להאמין שיום אחד הוא גם יתאדה. מי שמאמין בבריאה על ידי בורא למטרה כלשהי מבין שאותו בורא גם לא יאפשר להכל להעלם מהשטח מבלי השגת המטרה

תשובה:

העולם בודאי לא יתאדה סתם, אבל הוא יכול להנזק ולגרום לנזקים לאנושות. "תן דעתך שלא תחריב את עולמי". אינני מביע דעה כיצד ראוי לנהוג בענין, באופן כללי אנשים שעמוסי ערכים דתיים פחות מתחברים לערך הנוסף הזה, בעוד אנשים אחרים שצמאים לערך כל שהוא, מתחברים אליו יותר, כך טבע האדם לשאוף לערך כל שהוא לנשמתו, אבל זה לא נכון לומר שהערך הזה סותר משהו בתפיסה הדתית, להיפך, יש ענין של ערבות הדדית, לדאוג לרווחת העולם כולו.