אכילת פת לפני סימני ראש השנה

שאלה:

בס"ד
שלום רב
1. ידוע שבראש השנה בסעודות יש לטבול את החלב בדבש . האם לפני שטובלים בדבש חובה לטבול 3 פעמים במלח כמו בשבת קודש או שניתן רק בדבש?
2. אני יכולה ליטול ידיים ולאכול כזית חלה מייד אחרי הקידוש בלילה וביום ורק לאחר מכן לעשות את הברכות על הסימנים כולל ברכה ראשונה על העץ ועל האדמה בתנאי שלא אכוון להוציא את הסימנים ידי חובת ברכת המוציא ?
3. במוצאי יום טוב ראשון של ראש השנה יש מותר להדליק את הגפרור מהאש קיימת בנר נשמה אפילו שכשאני מניחה את הגפרור הוא יכול מייד לכבות ?
4. "אחות קטנה תפילותיה" יש לומר רק בליל א' של ראש השנה או בשני הלילות ?
5. תשליך ראוי לעשות אחרי מנחה ביום א של החג ? ראוי שאציע גם להורי לעשות על אותו דלי מים ?
6. מותר להתפלל את כל התפילה כולל "אחות קטנה" וכו' בבית ללאישה שלא הולכת לבית הכנסת ?
7. בברכת השופר אישה צריכה לברך "לשמוע שופר" ? או שרק תאמר אמן על ברכת התוקע ?
8. מותר לבקש סליחות מהשם בזמן התקיעות או שרק להתרכז בשמיעת התקיעות ?
9. אין סעודה שלישית בראש השנה כלל ואין עניין לעשותה ?
10. הבדלה במוצאי יום ב של ראש השנה רק על התירוש וברכת המבדיל בלבד ?
תודה רבה
שנה טובה ומבורכת!!

תשובה:

שלום וברכה

מחמת ריבוי השאלות נענה בקצרה:

1. די לטבול בדבש לבד.

2. בודאי אחרי קידוש אוכלים כזית המוציא, יש ספק אם הוא פוטר את הסימנים או לא, ולכן כדאי להכין גם דבר שברכתו אדמה שלא נפטרים בו בסעודה, כמו חתיכת בננה, או תפוצ'יפס, ואת מה שברכתו העץ ודאי אין בעיה לברך בסעודה.

3. תניחי באופן שלא בודאי יכבה. ואז גם אם קרה זה בסדר.

4. איך שרוים, זה פיוט ואינו חיוב.

5. למה לא…

6. מותר לפי הכללים הרגילים, בלי אמירת קדושה, וכמובן גם לא חזרת הש"ץ, אלא רק הפיוטים המשולבים בחזרה. לא לוותר על תקיעת שופר!

7. רק לומר אמן על ברכת התוקע.

8. רק להתרכז בתקיעות.

9. נכון.

10. נכון.

שנה טובה ומבורכת, שנת בריאות שמחה והצלחה, לך ולכל בני הבית.