צום או עבודה?

שאלה:

אני בת 21 רווקה, בריאה ב"ה.
קשה לי לצום ולעבוד יחד, בעיקר קשה נפשית, קשה לי לאסוף את עצמי, אני מאבדת סבלנות יותר מהר, קשה לי יותר לשלוט בעצמי-לא ברמה קיצונית ב"ה, אבל קשה. ואח"כ אני גם לא מרגישה טוב אחרי הצום.
שאלה: על מה אני צריכה "לוותר" על העבודה או על הצום, עדיף לעבוד ולא לצום, או שעדיף לצום ולא לעבוד, והאם יש הבדל בין ארבעת הצומות (אני לא מדברת לא על תשעה האב וודאי שלא על יוה"כ).
ועוד: את אותה שאלה ביקשה ממני לשאול אמא שלי, בת 58. לא נראה לי שאצלה הקושי הוא נפשי, אצלה זה יותר פיזי היא גם נוטלת באופן קבוע תרופה נגד לחץ דם (ברור שהיא תמיד נוטלת אותה, גם כשהיא צמה, הוספתי את הפרט הזה ליתר ביטחון).

תשובה:

שלום וברכה

בודאי אם אפשרי שלא לעבוד וכן לקיים את מצות חכמים להתענות ביום זה, עדיף בהחלט. התענית היא חיוב.

תרגישי טוב ושתהיה שנה שמחה, עם זיווג טוב ונכון ובנין עדי עד.