לא שילמתי למקווה כלים

שאלה:

נודע לי שלמקווה כלים יש קופה לידו שאמורים להכניס בו כסף. האם אני חייבת להם על מה שכבר טבלתי במשך כל השנים?

תשובה:

שלום וברכה,

אם רשום מודעה שיש לשלם למקווה כלים, חייבים לשלם עבור טבילת כלים ואם לא שילמת יש לשלם רטרואקטיבית עבור כל הפעמים שלא שילמת. אם את לא זוכרת כמה פעמים עלייך לשלם מה שאת ודאי חייבת ואילו את השאר את לא חייבת לשלם.

אם יש קופה ולא רשום כמה לשלם אין חובה לשלם, הקופה מיועדת לתרומות למקווה ולא שמחייבים בתשלום.

בהצלחה.

מקורות:

אם חייבים לשלם ולא יודע כמה לשלם כתב השו"ע בסימן עה סעיף יח שישלם כמה שזוכר ואילו על השאר י"א שחייב לצי"ש וי"א שאף לצי"ש אינו חייב. והש"ך פסק שאינו חייב לצי"ש.