האם מותר לעשות הפרשת חלה בשבת וביום טוב?

אישה שלשה עיסה ביום שישי לכבוד שבת במשקל המחייב הפרשת חלה, לכל הדיעות, ושכחה להפריש חלה.

בעת הקידוש בערב שבת, נזכרה שלא הפרישה חלה, האם יש אפשרות לתקן המעוות? או שאומרים לה אסור לאכול מהחלה הזאת בשבת. במוצאי שבת תפריש חלה בברכה והלחם מותר באכילה

תשובה:

שלום רב

אסור להפריש חלה בשבת וביום טוב, אולם אם הפרישו בשוגג מותר לאכול. דין זה אמור בארץ ישראל, אבל בחו"ל שהחלה מדרבנן, מותר לאכול ת החלות, אלא שיש לשייר מהם פרוסה למוצאי שבת ואז להפריש אותה כחלה עבור מה שכבר נאכל. בארץ ישראל שאסור לעשות זאת וצריך להפריש קודם האכילה – החלות הן מוקצה ואסורות בטלטול.

מקורות:

ראה שו"ע סי' שלט סעי' ד ומשנה ברורה שם ס"ק כה. ובשו"ע יו"ד סי' שכג סעי' א שכז סעי' ה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הפרשת חלה לחומרא בשבת:
    כשמדובר במצות עם הכשר שאני לא סומך עליו, האם גם זה אסור בשבת? או לא וכן האם זה מוקצה לכאורה לא
    כיון שיש כאילו שסומכים עליו ובשעת הדחק אין איסור לאכול את זה גם למי שלא סומך על אותו הכשר.
    מה הדין בהפרשה עצמה?
    תודה