הקמת מצבה

שאלה:

אני יודע שצריך להקים מצבה ביום השביעי ישר אחרי סיום האבלים.
לצערי איש המצבות לא הקשיב ועשה יום לפני רק "מסגרת של שיש" בלי הבטון באמצע. כשעלינו לבית העלמין חשכו עיניי שהוא עשה זאת.
מה עושים במצב כזה ? מה אומרת ההלכה לגבי זה

תשובה:

שלום וברכה

המנהג הוא לצקת את הבטון בסוף השבעה, ולהניח את המצבה עצמה בסיום השלושים. אמנם בחו"ל יש מקומות שכלל לא יוצקים בטון, כלומר זה לא משהו מהותי של שינוי סדרי הקבורה, תדרבנו אותו שיבצע את זה כמה שיותר מהר, אבל לא קרה משהו חמור.

בשורות טובות ומן השמים תנוחמו.