דחיית חיסון לבקשת ההורים

שאלה:

שלום,
ההורים של אשתי הם לצערי מתנגדי חיסונים.
יש להם איזה תיאוריה מופרכת שמתחסנים בשבועיים הראשונים הם בעלי פוטנציאל הדבקה גבוה.
אנחנו אמורים להתארח אצלם בראש השנה ואשתי בטעות פלטה להם שאני מתכוון להתחסן מחר, הם ביקשו שלא אתחסן עד אחרי החג בכדי שלא "אדביק אותם". האם אני מחוייב להקשיב? האם מותר לשקר ופשוט לומר שלא התחסנתי, וללכת להתחסן?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

זכותם של ההורים להתנות את הביקור אצלם בדחיית החיסון לאחרי החג. אם היית שואל אותי האם לשמוע להם ולא להתחסן כלל, הייתי אומר שודאי שלא. אבל המתנת עד היום, כלומר אתה לא ממש בלחץ, תמתין עוד שלושה ארבעה ימים ותתחסן לאחר ראש השנה, אין להונות אנשים סתם, בודאי לא את ההורים. לעצם הענין, אם ניתן לשכנע אותם להתחסן, זה יהיה חסד גדול עבורם…

בשורות טובות ושנה טובה.