שימוש בסכין פרווה קר לחתוך בשר קשה

שאלה:

רציתי לשאול במידה ואני טוחן במעבד מזון בשר קר האם הסכינים נהפכים לבשרים מפני שהלהב מתחממם בפעולת חיתוך הבשר או שאין שום חשש לסברא זו

תשובה:

אין חשש לסברא זו, הבעיה שעצם דוחק הסכין עם השומניות שלו, מצריך לפי האמורה בפוסקים נעיצתו בקרקע עשר פעמים. בדיעבד אנחנו סומכים על דעות פוסקי זמנינו שאמרו שסקוצ' חזק על סבון מועילים כמו נעיצה בקרקע, אבל לכתחילה אין לעשות זאת, ואין לסמוך על כך לכתחילה, ככל שרוצים להמשיך להשתמש במעבד הזה לפרווה ובודאי עם חלבי.

ברכה והצלחה.