קניית סכין בערב ראש השנה

שאלה:

שלום,
ברצוני לקיים את המנהג לקנות סכין חדשה בערב ראש השנה. כיוון שבערב ר"ה עצמו איני יודע אם יזדמן לי להיות בחנות, ברצוני לקנות מראש סכין על דעת שלא לזכות בו אלא עד ערב ר"ה. האם ניתן להתנות כך ?

תשובה:

בלאו הכי מדובר על מנהג שאין לו ממש מקורות מוסמכים וכו', אתה יכול לעשות זאת גם היום, כל השבוע הזה נחשב ערב ראש השנה לצורך הענין.

גם מבחינה קניינית אתה יכול לכוון שאתה לא זוכה בסכין עד מתי שתרצה, וכשתרצה לקנות אז תעשה קניין בסכין.

שנה טובה ומבורכת, ושנזכה כולנו לגזירות טובות ישועות ונחמות.