הוספת כסף מזונות לגרושה האם יש בזה מצווה

שאלה:

האם יש מצווה בהוספת כסף למזונות של הגרושה?ואם כן מהי המצווה?

תשובה:

שלום וברכה,

יש מצווה לפרנס את גרושתו ולכן אם מוסיף כסף למזונות מקיים מצוות צדקה וחשוב יותר מצדקה לעני. ואם התוספת עוברת גם לבניו הרי שהמצווה גדולה שתומך בבניו הקטנים.

בהצלחה.

מקורות:

שולחן ערוך אבן העזר הלכות גיטין סימן קיט סעיף ח

"מותר לאדם לזון גרושתו, ומצוה היא יותר מבשאר עני (הגהות מיימוני פכ"א מא"ב); ובלבד שלא יהא לו עסק עמה, רק יזונה על ידי שליח".