גניזה של כלי אחסון שונים

שאלה:

שלום לכבוד הרב,

האם צריך לגנוז:
א. שקית, תיק, ארגז וכלים שונים ששימשו לאחסון של ספרי קודש, בין לזמן מועט, בין לאורך זמן.
ב. כלי אחסון מיוחד לספרי קודש, כגון קופסא מיוחדת לתהילים מחולקים
תודה.

תשובה:

שלום וברכה

תשמישי קדושה יש לגנוז, תשמיש דתשמיש אין צורך לגנוז, העיקר שלא לזרוק בבזיון, דבר שלא יוחד לספרי קודש לא הונחו שם דרך מקרה, אינו קדוש. לכן השקית והארגז מן הסתם לא יוחדו דוקא לזה, אלא שבאופן מקרי הזדמן שעכשיו הם יהיו בו, ואינם קדושים. קופסת התהילים צריכה גניזה.

שנה טובה.