ברכה על דפי אורז

שאלה:

מה מברכים על נייר אורז? ומה מברכים כשמשתמשים בו לעיטוף ירקות?

תשובה:

כשהוא נאכל לבדו ברכתו מזונות ובורא נפשות, כאשר הוא משמש לעטוף בו ירקות, כיון שהם הרוב, באורז אין את הכלל של "כל שיש בו מחמשת מיני דגן וכו'" וכיון שהוא המיעוט מברכים על הירק ופוטרים את העטיפה. במידה והוא הרוב כמובן יש לברך.

מקורות:

ראה ס' שערי הברכה, בערכו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אף שבחמשת מיני דגן הברכה היא מזונות גם כאשר הם מיעוט, באורז לא קיים דין זה והולכים לפי הרוב, ראה שו"ע סי' רח סעי' ח.