בישול גוי בתה וקפה

שאלה:

האם יש חשש בישול גוי בעלי תה

תשובה:

שלום רב

אין איסור של בישולי עכו"ם בקפה או תה, כיון שעיקרו מים. המהדר לערב בסוף את החלב בעצמו תבוא עליו הברכה [כמובן כשהחלב כשר ואין חשש של חלב עכו"ם].

מקורות:

ערוך השולחן יו"ד סי' קיג סעי' כב, ושו"ת יחוה דעת ח"ד סי' מד. והטעם משום שהקפה בטל למים. שאלה זו מצויה מאוד במטוסים מחברה זרה. תוכל למצוא תשובות רבות באתר בדינים אלו במאגר השו"ת יורה דעה בישולי עכו"ם.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מחילה כבוד הרב אך זה מצוי לצערינו הרב לא רק בחברות זרות. הרי טייסי אל על וארקיע לא בוגרי ישיבה ולא הולכים לדף יומי בין מנחה למעריב.

  2. בזה יש מחלוקת הפוסקים והרבה גדולים מצדדים שאין איסור בזה
    (יש מאמר בנושא באתר).
    והרבה מאוד נוהגים להקל בזה לכתחילה.
    יהודי מומר(וכן התינוק שנשבע).