תשלום על עבודה שמחירה לא סוכם

שאלה:

יהודי בקש מחשמאלי עבודה מסוימת בדירה שהוא מעמיד למכירה ועומדת ריקה. הוא ביקש לדעת מראש מה המחיר מתוך מחשבה שאם המחיר גבוה לא יבקש את העבודה. החשמלאי לא אמר לו את המחיר, וביצע את העבודה בלי ידיעתו, ואחר כך ביקש 3000 ש"ח. הוא לא ידע מתי החשמלאי נכנס כיון שהדירה עומדת ריקה, ומראש אמר לו שיכול להכנס מתי שירצה. המבקש אינו טוען שזה מחיר מופקע אך אומר שאם היה יודע שזה המחיר לא היה מבקש את העבודה כי בינתיים מצא קונה לדירה, והקונה לא מעוניין בעבודה הזו. סוכם בין הצדדים שיפנו לשמוע חוות דעת של רב. האם הוא חייב לשלם את הסכום המלא.

תשובה:

שלום וברכה,

אם הלקוח אמר לבעל מקצוע שלא יעשה לפני שאומר מחירים כיון שלא מעוניין בהוצאה יקרה, לא חייב לשלם לבעל מקצוע אם אין לו הנאה מהתיקון. אם לא התנה את העבודה בהודעה מראש על המחיר, חייב הלקוח לשלם עבור העבודה למרות שאין לו הנאה בעבודה.

בהצלחה.