שילמו לי על יום בעבודה בטעות

שאלה:

בס"ד

שלום לכבוד הרבנים,

עבדתי במדריכה בתכנית חוגים ומי שהייתה אחראית על תשלום השעות רשמה לי כאילו שעבדתי יום נוסף כאשר בעצם לא עבדתי ביום זה (טעות של מישהי שעשתה שירות לאומי והייתה אחראית על רישום שעות ומשכורות). אחרי שכבר שילמו לי את המשכורת וסיימתי לעבוד שם הודעתי לאחראית כספים (מנהלת חשבונות או חשבת שכר) ששילמו לי על יום שלא עבדתי בו, אם תוכל לברר לי מה עושים והיא ביררה ואמרה שאין כ"כ מה לעשות עם זה ושזה בסדר (החליפו מאז את הבוס), אז אמרתי לה שאבוא להשלים. האווירה הייתה שכבר לא משנה וזה לא נורא. האם זה בסדר או שזה כסף גזול ואני צריכה להשלים את השעות?
חנה.

תשובה:

שלום וברכה,

כיון שהייתה טעות והאחראית הסכימה לטעות, יש לסמוך על דבריה ואין חובה להשלים את הטעות. לאחראית יש סמכות להחליט בדבר ואם היא וויתרה אין חיוב לשלם.

בהצלחה.