השהיית נקבים

שאלה:

שלום.
איפה עומד האיסור של השהיית הנקבים? אם אדם מרגיש שצריך להתפנות (קטנים) אך ברמה נסבלת בהחלט, צריך ללכת מיד לשירותים או רק כשממש קשה לו להתאפק והוא מוטרד עד כדי חוסר ריכוז בגלל זה אז צריך להתפנות?

תשובה:

צורך קצת אינו מחייב ללכת להתפנות, רק לפני התפילה. חשוב לשים לב, שבזמן חז"ל ולמעשה גם הרבה דורות אחר כך, לא היה זמין כל כך שירותים… אנשים היו צריכים לצאת לשדה למקום צנוע כדי להתפנות, והיו מתאפקים הרבה יותר זמן.  כאשר זה מטריד יש ללכת.

יום טוב.