13 עיקרים מול האיסלם

שאלה:

1. מהם ארבעת העיקרים מתוך שלשה עשרה העיקרים בהם הרמב"ם מסתייג
מאמונת האסלם

תשובה:

שלום וברכה

אינני בקי באיסלם כדי לדעת על ארבעה, אבל שלושה בולטים ודאי יש: האמונה בכך שהתורה לא תהיה מוחלפת, שהתורה המסורה בידינו היא זו שניתנה למשה [ולא כפי שיבושיהם הידועים], וביאת המשיח, אלו ודאי שלושה דברים שסותרים לאיסלם. יש אגב כתות באיסלם כמו העלאווים שמאמינים בשילוש כמו הנוצרים, ואמונתם ודאי אינה גם כעיקר השני והחמישי.

שבוע טוב.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. אני סמוך ובטוח שהרב כבר הבין שמדובר בילד שובב שהתעצל לעשות שיעורי בית ומעלה את שאלת המורה/ספר/חוברת
    אנא לא לבזבז את זמן הרבנים על דברים כאלו.
    נ.ב פעם הבאה כשמישהו מעתיק שאלה לפחות שיסיר את המספר שלה …