סינון תה צמחים בשבת

שאלה:

שלום וברכה
האם מותר לסנן תה צמחים בשבת?

תשובה:

שלום וברכה

בודאי אסור לסנן תה צמחים בשבת, משום איסור בורר, השאלה מה קורה כאשר אתה מוזג תה מקומקום שיש בו גם מסננת בפיה, או פיה צרה וממילא זה מסתנן אבל עיקר פעולתך היא המזיגה, באופן זה התיר זאת החזון איש בסי' נג, אמנם יש שהחמירו גם באופן זה, ראה שביתת השבת מלאכת בורר באר רחובות ס"ק מט, נב, וראה עוד כף החיים סי' שיט ס"ק קיג.

כמובן שאם הצמחים שקועים למטה ואתה מערה מלמעלה במקום שאינם מעורבים כלל – מותר.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם מדובר בצמחים כמו נענע שהרבה שותים מבלי לסנן (בעדה המרוקאית מקובל מאוד לשתות עם הנענע או השיבא (לענה) בכוס מבלי להסירם.
    זה לכאורה דומה לדין בין הגתות ?