חלום על אבא שנפטר

שאלה:

אבי נפטר לפני חודשיים וחלמתי לפני יומים כי הוא בא אלי לחלום ומתחבא כאילו לא רוצה שידעו שבא לראות אותי התחבא מאחורי עץ לבוש בחולצה לבנה מוכנסים שחורים הוא חיבק אותי ואני חיבקתי אותו שאלתי אותו איך שם למעלה והוא ענה "בסדר" לא היה נראה מרוצה מאוד וגם לא מאוכזב.. למחרת היום חלמתי אותו שוב לפני שהתעוררתי והפעם זה היה בבית הורי הכנו אוכל ביחד וישבנו לאכול והוא רצה לדעת את כל הפרטים אל איך נפטר ..הוא לא היה נראה מוטרד דווקא חייך וישב לאכול ומאוד התעניין בפרטי המוות . אני אציין כי גם אחותי ביום הראשון חלמה עליו חלום אשר הוא היה נראה מעורער.

תשובה:

שלום ידידי, טבעי שחולמים על ההרים שנםטרו לאחרונה, כי הריחושבים עליהם כל כך הרבה במשך היום, ואדם חולם מהרהוריו ביום, אבל זה כן תזכורת מאוד חשובה לנו, לדעת שלא משנה מה נראה בחלום, הוא באמת צריך הרבה עזרה, בעיקר בשנה הראשונה שהוא תחת דין קשה, וכל מה שאפשר לעשות לעילוי נשמתו, בלימוד משניות, תפילות, קדיש, צדקה, זיכוי הרבים, התחזקות במצוות, כל זה גורם לו נחת רוח ועילוי נשמה.

בשורות טובות.