חטא כדי שיזכה חבירך

שאלה:

לדעת האליה רבה שמותר לעשות איסור קטן מדרבנן כדי שחברי לא יעשה איסור גדול גם שפשע למה ברדיית הפת אסור לאחר לרדות הפת כדי שלא יעבור חברי איסור סקילה האליה רבה הובא במשנ"ב ס' שו סעיף יד ורדיית הפת סימן רמד סעיף ו

תשובה:

שלום וברכה

הגרש"ז אויערבך דן בשאלה זו כמובא בשולחן שלמה שם, וחילק בין הצלה מסכנה [שמד וסכנה יש להם דינים דומים], שבזה גם כשפשע התירו לעבור איסור דרבנן, לבין סתם הצלה מאיסור שאפילו בדרבנן החמירו.