דגים שנאפו עם קמח לא מנופה

שאלה:

בס"ד
בוקר טוב!
חמותי לא דתיה ובשבוע שעבר היא טיגנה דגים עם קמח (לא מנופה), בד"כ היא קונה קמח מנופה, היא לא אמרה לנו ופשוט הגישה כך.
אני לא אכלתי, אך בעלי אכל ונתן לילדים, כיוון שטען שמותר…
האם אכן זה מותר? הרי תולעים מצויים תדיר בקמח. לא?!

תשובה:

שלום וברכה

קמח הוא לא יותר מאשר מיעוט המצוי, שאמנם מחייב בדיקה אבל בדיעבד שכבר אפו אין איסור לאכול. השאלה הכללית היא האם היא יודעת דיני בשר בחלב ומקפידה על כך? כשרות התבלינים ועוד? צריך לדעת טוב אם אכן מותר לאכול שם מסיבות אחרות, אבל אני מניח שאת זאת אתם בודקים.

ברכה והצלחה.