קבורה בקומות בקבורת שדה

שאלה:

אני מעוניין לרכוש קבר מחיים בשביל הסגולה הידועה וגם בשביל לזכות עוד להיקבר בקרקע עולם לפני שלא יהיו בכלל קברים…
יש לי כעת 2 אופציות ואני רוצה לדעת מה עדיף:
1. שתי חלקות קבר בקרקע עולם בהר הזיתים (חלקת הבבלים/המשהדים במחיר סביר ולא מופקע)
2. חלקת קבר כפול בקרקע (קבורת שדה) במנהרות עולם של קהילת ירושלים בהר המנוחות

כמו כן מבקש לדעת מה ההגדרה של חלקה שומרת שבת, מה מגדיר ומאפיין אותה כחלקה נפרדת, והאם יש בזה גם דרגות שומרי שבת/ שומרי תורה ומצוות/ בנית תורה /חרדים / רבנים וכו' או שמקפידים רק על עניין השבת?

ובמידה ויש עדיפות להר הזיתים (הן מצד מעלת הר הזיתים והן מצד אופן הקבורה וכו') האם זו מעלה שגוברת על חלקה שומרת שבת?

כמו כן ברצוני לשאול כיצד נעשים הקברים בימינו, והאם יש בזה שינוי משנים קדמוניות (הכוונה לתבנית בטון או קלקר או ללא תבנית כלל)

תודה רבה ויישר כח!

תשובה:

שלום וברכה

קבורת קומות גם כאשר היא קבורת שדה אינה לכתחילה, וגם יש לגביה כמה וכמה הגבלות הלכתיות, לכן הייתי מצי לקנות בהר הזיתים, וכמובן בחלקת שומרי שבת. אין צורך בחלקת רבנים אף שיש ענין להיות קבור ליד צדיקים, העיקר שיהיו שומרי שבת. כמובן שבקבר יחיד אין שום שינוי וקוברים באדמה ממש, בקבר זוגי קיימת הבעיה שהזכרת והיא תפורט במאמר שציינו אליו במקורות למטה.

חיים טובים וארוכים, בריאים ושמחים!

מקורות:

ראה כאן בהרחבה רבה בענין זה, כל התנאים וההגבלות.