מעשה שבת שהיה יכול להעשות על ידי גוי

שאלה:

שלום. אם נפל החשמל בבנין בליל שבת, ויש תינוקות הצריכים לו שהדין הוא שמותר לומר לנכרי להדליקו. ולפני שהנכרי הדליק את החשמל, הקדימו יהודי שאינו שומר תומ"צ והדליק בעצמו. האם ההנאה מהחשמל אסורה כדין מעשה שבת, או כיון שלולא המעשה שלו החשמל היה נדלק בהיתר גמור אין זה חשיב הנאה ממעשה שבת.
תודה.

תשובה:

ודאי זה נחשב מעשה שבת לכל דבר וענין, זה שיכולת לעשות באופן אחר אינו מתיר. הדבר הזה מביא אותנו לשאלה משמעותית מאוד בענין החשמל בארץ ישראל בשבת, ראה כאן החל מהקטע השלישי.

שבוע טוב ומבורך.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. סקרנות- מה עושים במצב שחשמל הורם בשבת ע"י יהודי? לא יודע אם זה ריאלי עבור אנשים מסוימים להיות בלי חשמל כל ליל שבת ויום שבת. וזה מבלי להזכיר אם יש ילדים קטנים.

  2. אם יהודי הרים את החשמל באיסור, מותר ליהנות רק מדברים שהיה ניתן לבצע גם בלאו הכי, אבל אם נניח לא היה ניתן לקרוא בלי מעשיו, אין לקרוא.