חלון למטה מעשרה טפחים

שאלה:

בחדר בית רגיל, חלון שנמצא למטה מעשרה טפחים גורם לזה שאי אפשר לומר גוד אסיק מחיצתא וממילא הכותל שבו החלון לא נחשב מחיצה כדי ליצור רשות בפני עצמה?

הכוונה שהכותל הזה אינו נחשב וצריך או לסתום את החלון או לבנות כותל אחר?

השאלה אינה קשורה לסוכה אלא ליצור רשות בפני עצמה בתוך הדירה כל השנה לעניין אמירת דברים שבקדושה במקום- שזה לא נחשב חלק מרשות בית הכסא.

במילים אחרות בתוך בית מגורים רגיל- חלון מתחת לעשרה טפחים גורם לזה שלא רואים את הכותל כעולה עד למעלה, עד לתקרה?

יש הבדל בין אשכנזים לספרדים בזה?

תשובה:

אין כל בעיה, החלון נחשב חלק מהכותל והוא עדיף על צורת הפתח שאף היא מחיצה, מה גם שיש בו זכוכית שהיא מחיצה לכל דבר וענין, אין כל בעיה.