סדר לימוד תורה

שאלה:

שלום וברכה,
אני לומד הלכה באופן יום יומי כחצי שעה ביום, ואני קבוע בזה כבר חודש ב"ה (למרות שעכשיו אני לומד קצת הלכה כי עברתי משבר רוחני אבל ברוך ה' אני חוזר לעצמי), ורציתי לשאול מה עדיף לי ללמוד מעבר ללימוד ההלכה. האם ללמוד מסילת ישרים או לימוד חומש על פרשת השבוע עם ביאור קל ופשוט ? אציין שאני חוזר בתשובה והמידות שלי לא הכי מתוקנות לצערי הרב ואולי בעז"ה שבוע הבא אני הולך לישיבה תיכונית (פנימיה), ושם כבר יהיה לי בעז"ה רב שיכיר אותי וידריך אותי בעבודת ה')
אני חפץ ב2 הדברים הללו אבל אני יודע שאם אוסיף גם מוסר וחומש אני אקרוס ואני אוהב את שניהם אך לא יודע מה לעשות, אשמח מאוד לעזרה!

תשובה:

לדעתי עדיף פרשת שבוע עם פירוש מעניין, זה יותר מושך את הלב וזה הכי חשוב עכשיו, והעיקר אל תעמיס עליך מידי הרבה, רק מה שאתה מסוגל.

תצליח מאוד בכל דרכיך ותגדל לתלמיד חכם אמיתי!

שבת שלום.