לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

כפרה על ביאת נידה

שאלה:

שלום וברכה.
ככל הנראה לצערינו נכשלנו בביאת נידה (אישתי טעתה בספירה ובציון בלוח,קיימנו יחסים ובבוקר שלאחמ'כ אשתי ראתה דם על המצעים ואף קבלה מחזור)
כיצד ניתן לכפר מלבד התשובה? האם יש משהוא מעשי שעלינו לעשות?

יישר כח

תשובה:

שלום וברכה

אני אינני משוכנע שנכשלתם בביאת נידה, יכול להיות שרק נכשלתם בחיוב פרישה ביום הוסת שהוא דרבנן, ואת הדם קיבלה אחר כך, וזה יותר קל [כמובן יש לחזור בתשובה, אבל זה לא איסור נדה שהוא בכרת]. במדיה ואכן נכשלתם באיסור נידה, וכאן זה לא אונס כיון שזה היה ביום הפרישה, יש לעשות פדיון ארבעים תעניות לכל אחד מכם, ראה רמ"א סוף סימן קפה, והיינו שאם מאכל אדם ביום הוא נניח 25 ש"ח, אז תתנו לצדקה 2,000 ש"ח עבור כפרת שניכם, כמובן ניתן לעשות זאת בתשלומים. ויותר ראוי גם יום אחד מתוך הארבעים להתענות ממש. אבל שוב, כלל אינני בטוח שנכשלתם בכך.

שבת שלום ובשורות טובות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מספק לא צריך לעשות, אבל לפי הרגשתך כך תנהג העיקר לקבל על עצמך לבדוק תמיד טוב את הרישומים, בפרט כשאתם יודעים שזה קרוב. ברכה והצלחה ושבת שלום.