שמירת נגיעה לפני אירוסין

שאלה:

יוצאת עם מישהו שנה וחצי, היינו קרובים לאירוסים, אבל בחודש האחרון נפלנו בשמירת נגיעה עד יחסי אישות, מבולבלת וחשוכה וכואבת על מה שקרה, מצד אחד מאמינה שהוא השידוך שלי, מצד שני איך נכנסים לחיים בקדושה ביחד בבית משותף אחרי מעשה כזה? האם להתעלות ולשוב בתשובה מחדש או לפרק את הקשר ולהתחיל מחדש? תודה.

תשובה:

המקרה שאת מתארת מצער עד דכדוכה של נפש. לא לחינם גדולי הדורות דחו קשר מתמשך כל כך, והורו לגשת לנושא הזיווג באופן של פגישות שידוכים, למרות שכביכול פחות מכירים ויודעים, כי מה יעשה הבן ולא יחטא, וכי אפשר שלא ליפול?! נכנסים לאש אז בהכרח נכווים וחבל. אין זו סיבה כמובן לפרק את הקשר, אבל כן בהחלט לעשות חושבים לאן הולכים מכאן, אם ממשיכים באותה דרך, בהכרח נופלים שוב! יש להחליט אם רוצים להתחתן או לא, ואם מחליטים להקים יחד בבית אז לקבוע חתונה קרובה ועד אז לשמור מכל משמר. ובהחלטה אם להקים יחד בבית לחשוב טוב האם בן הזוג הוא ירא שמים ואם אפשר להקים יחד בית יהודי חם לה' ולתורתו.

בשורות טובות, החלטות טובות, וחיים טובים ומאושרים.