מניעה באמצעות נובורינג

שאלה:

האם התקן נובה-רינג טבעת למניעת הריון מותרת ע"פ ההלכה לאחת שהורו לה למניעה

תשובה:

שלום רב,

אין בעיה להשתמש במניעת היריון באמצעות נובורינג. הפעולה שהיא עושה היא בדומה לגלולות אלא שהוא מחדיר הורמונים למקום באופן חלש יותר ואין בזה אין איסור.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום וברכה!
    מה הדין אם ראתה דם פחות מגריס עם התקן זה (אשמח לדעת דעת הפוסקים בעניין) מה הדין אם תראה יותר מגריס על צבעוני. אשמח ג"כ לדעת אם אותו הדין בהתקן מירנה. וכן לדעת מה ההבדל בין התקן מירנה לנובורינג (אני יודע שזה קבוע, וזה ארעי, אך השאלה האם יש עוד הבדלים)?

  2. כל דיני כתמים נוהגים בה על שלל דיניהם, לקולא ולחומרא.
    לגבי ההבדל בין ההתקנים, יש נשים שהנובורינג פחות משפיע עךיהן לרעה מבחינת כתמים.