טכנאית סאונד להופעה בחול המועד

שאלה:

אישה שעובדת בהופעות במה כטכנאית סאונד האם מותר לה לעבוד בחול המועד?

תשובה:

שלום וברכה

נראה שמותר לעבוד בעבודה הנ"ל בחול המועד כיון שיש בכך צורך המועד. אמנם אסור לעבוד בחול המועד גם במלאכות המותרות כאשר הדבר נעשה בשכר, כך נראה ברא”ש שכתב שעצם קבלת השכר נחשב עובדין דחול. אלא שבס’ חול המועד כהלכתו עמ’ שד כתב, שדבר שאינו מלאכה כלל כמו מלצרות או שמרטפות מותר לעשות אפילו בשכר כאשר זה נעשה לצורך המועד, וכך ראיתי גם בס’ חוט שני חול המועד בשם הגר”נ קרליץ. מלאכת הבערה ובכלל שימוש בחשמל, ראה חול המועד כהלכתו פרק ז הערה קסג שלא נאסרה בחול המועד, ודן שם בארוכה בדברי הפוסקים בענין זה לגבי אדם שעושה הובלות ברכבו בתשלום בחול המועד, ונראה מדבריו שם שהעיקר להתיר בזה, וכן הביא משו"ת באר משה, וכך הוא גם במקרה שלך.