האם יש אומדנא שבעל הבית לא יקפיד

שאלה:

שלו' לכבוד הרב,
אבקש לשאול שתי שאלות בענין אומדנא אם בעל הבית מוחל או לא:

א. האם שומר בכניסה לסופר גדול שמוסר לידי מסיכה כאשר שכחתי אותה בבית ולא דורש ממני כלום עבורה, זה על דעת בעל הבית ואין לי צורך לחשוש ? כי במכולת כשקרה לי דבר דומה דווקא הבעלים כן רצה תשלום עבורה.

ב. בבית כנסת שהוקם במתחם הסופר מתנהלת תפילת מנחה, אני מניח בעיקר לעובדי המקום ולקונים שבאותה העת נמצאים בסופר. המקום כמובן ממוזג ויש מים לנטילת ידיי'ם ליד וכו'. האם יש אומדנא שבעל המקום יסכים שהעוברים בחוץ או העובדים בסמוך לסופר יכנסו ויתפללו במנין זה?

בברכה,

תשובה:

שלום וברכה,

א. אם השומר מושיט מסכה ללא תשלום אין צורך לחשוש שנעשה ללא הסכמת הבעלים, ומסתבר שהם נתנו לו כדי לחלק לקונים שיוכלו להיכנס – כחלק מהשירות.

ב. מותר לעוברים ושבים להיכנס למתחם כדי להתפלל ואף להשתמש במים או בכל הדברים הנצרכים עבור התפילה.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

תגובה 1