קבלה טובה

שאלה:

שלום רב, שאלתי היא בהלכות נדרים, אם לדוגמא נהגתי שלא לאכול תותים מחמת נגיעותם בתולעים, ואח"כ ראיתי שאפשר לקלוף את הקליפה האדומה שלהם ולאכול אותם לכתחילה, ואע"פ שהבנתי שמותר לכתחילה נמנעתי מלאכול אותם (מחמת חשש תולעים והרגל) כעת אני רוצה להשתמש בדרך
הזו לאוכלם האם יש בהימנעות זו מאכילת התותים נדר הדורש התרת נדרים
וכו' ?

אשמח אם הרב יוכל לפרט מתי התנהגות מסוימת נחשבת לנדר, אף ללא אמירה, תודה רבה

תשובה:

אין כאן נדר. לא עשית משהו כדי לנהוג כך כהנהגה קבועה, אלא פשוט נמנעת מכך מחשש תולעים, ועכשיו את הכן מוכן להתאמץ לנקות את התות מחשש זה ולאכול. קבלה טובה היא כזו שאדם מחליט לנהוג באיזו אופן מסויים באופן קבוע כדי להתחזק וכדומה בדבר מה, ואינו מתנה שיהיה בלי נדר. זהירות מחשש איסור ללא כל החלטה מסויימת, אינה כלום.