עיצוב באתר אינטרנטי שלא לצורך הזמנה

שאלה:

אם יש אתר שנותן לעצב תמונות ואז מזמינים דרכם ע"ג עץ/מגנט וכו (בתור מתנה)
ועיצבתי מה שאני רוצה בסוף ראיתי שיקר לי מדי ההזמנה והחלטתי שלא להזמין.
תכלס, יש לי את העיצוב
מותר לי לשלוח את זה לחנות אחרת שידפיסו לי?
רעיונית אם הם מעמידים לרשות האזרחים את האתר בפורום אינטרנטי נרחב, אמורה להיות בעיה?

תשובה:

שלום וברכה,

לפי מה שאני מבין שהם נותנים אפשרות לעצב תמונות גם בלי לרכוש מהם את ההדפסה, והם מסכימים לכך כדי לפרסם את החנות שלהם שרבים שנהנים נכנסים לרכוש מהם גם מוצרים או הדפסה. ולכן אין איסור לעצב תמונות ולא לרכוש מהחנות, כיון שהם מעמידים את האפשרות לכך והם מסכימים שיעצבו ולא יקנו.

בהצלחה.