כריתת עץ דקל

שאלה:

בגינתנו היו מספר עצי דקל.
לאחר ש3 עצי דקל נאכלו ע"י מזיק (חדקונית הדקל) וקרסו לפתע. ביררתי את העניין ונאמר לי שסיכויים גבוהים שגם 3 העצים שנותרו פגועים וזה עניין של זמן עד שגם הם יאכלו לגמרי מבפנים ויקרסו
האם מותר לכרות את הנותרים כמניעה? באיזה אופן יהיה מותר?
*נאמר לי שניתן לבצע בדיקה מיוחדת לזיהוי וניתור המזיק הזה ואז ניתן לפעמים לטפל (לא ידוע כמה טיפול כזה עולה ואם ידינו משגת לכך) – האם יהיה מותר לטפל בשנת השמיטה?

תשובה:

שלום וברכה

אם מדובר בעץ דקל נושא פירות שיש בו איסור בל תשחית, תוכלו לכרות אותו רק על ידי גוי, ובאופן שהמטרה היא מניעת נזק, ראה כאן כל הפרטים. אם אינו נושא פירות אין איסור לכרות.

לגבי הטיפול בשמיטה זה מאוד תלוי מה הטיפול המוצע, כדי שנבחן אם מדובר במלאכה דאורייתא או דרבנן, כשתדע יותר פרטים מדוייקים תכתוב לנו.