בובת ראש אימון תסרוקות – עבודה זרה?

שאלה:

בס"ד

שלום רב,

כאשר לומדים תסרוקות משתמשים בראש של בובה שלראשה מודבק שער אמיתי של אשה.
רציתי לשאול האם יש לחשוש שהשיער הזה מגיע מעבודה זרה ?
ארץ הייצור של הבובות ראש האלו הוא בסין / יפן ייתכן ויש מעוד מקומות
אני לא יודעת.

השאלה שלי אם אין באפשרותי לברר איך בדיוק הושג השער האמיתי הזה
(והודבק בבובה) האם יש לי לחשוש שמא הוא מגיע מתהליך שנעשה עבור עבודה זרה ?

תשובה:

שלום וברכה

לא צריך לחשוש. מההתרשמות שלי אחרי קריאת עדויות רבות וספרים שנכתבו בענין משני הצדדים, כלל לא נראה שיש בשיער מטירופיטי חשש עבודה זרה. הסרתו באה לבטא הכנעה לפני הכניסה לאליל, ולא קרבן כל שהוא. זה גם לא חלק מחייב בפולחן שלהם, זה נעשה בבזיון, ובכלל השיער נקרא אצלם דבר משוקץ ומתועב מאוד שאסור להכניסו לפני האליל. כמו כן, הנתונים מראים שרוב השיער בעולם אינו משם, וגם מה שבא משם, אחוז גבוה ממנו אינו מיועד לפיאות או תסרוקות אלא למילוי בטנות של מעילים וכדומה, שכן רוב השיער הוא קצר מאוד. כך שאם אשה קונה פאה ראוי שתברר על מקור השייר ותקנה בהכשר, אבל אם אירע שאינה יודעת או אינה יכולה לברר, זה מותר.

ברכה והצלחה