אי הבנה בגובה תשלום לבעל מקצוע

שאלה:

שלום , רציתי לשאול (ואשמח למקורות לעיין בכולל) – אם ראובן אמר לשמעון שיש 3 סוגי עבודות, אחת ב 1000 אחת אלפיים ואחת 3000, שמעון לא שמע טוב, ואמר שהוא מוכן את העבודה ב1800 וזה זול לו (והוא מתכוון לעבודה הפשוטה), האם ראובן חייב להודיע לו שזה עולה 1000 והוא לא שמע טוב בשיחה או לא?
ושאלה שניה, האם מותר לראובן "לדחוף עבודה ששווה 1800 " ואח"כ לדרוש את זה משמעון מפני שבעיה שלו שלא שמע טוב?

תשובה:

שלום וברכה,

אני מבין שהשאלה שראובן הוא איש מקצוע והציע עבודה ב1,000 והלקוח הבין שהמחיר 1,800 האם מותר לבעל מקצוע לעשות את העבודה ב1,800 או חייב לקחת רק 1,000.

תשובה: אם המחיר הוא 1,000 אסור לקחת 1,800 משום איסור אונאה. ואף שאין דין אונאה בפועל מ"מ איסור אונאה יש. אבל אם המחיר הוא נע בין 1,000 ל1,800 מותר לבעל מקצוע לעשות את העבודה ולדרוש 1,800, כיון שהלקוח שמע כך והסכים למחיר למרות ששמע בטעות הרי הסכים. וראיה לדבר משו"ע ריש סימן שלב גבי בעה"ב שאמר 4 והשליח אמר 3 והפועלים שמעו 3 אינו חייב לתת 4 למרות שהוא הבטיח 4 הרי סבר וקיבל. וכמו כן כאן להיפך הבעל הבית סבר וקיבל שמשלם יותר.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. השאלה הנוספת הייתה האם אני חייב להודיע לו בכלל? , כלומר אם העבודה שווה 1000 והוא הבין 1800 אני חייב להודיע לו קודם כל?!

    ושאלה נוספת אם אני רשאי לעשות לו עבודה "שלדעתי" שווה 1800 ואח"כ לדרוש ממנו את זה ,
    אלו שתי השאלות