תיקון כרת לנשים

שאלה:

רב שהייתי אצלו אמר לי שאני צריכה לעשות תיקון כרת, אפשר הסבר איך אני יכולה לעשות את זה ?

תשובה:

תיקון כרת נעשה בסדר מסויים של לימוד לילה שלם, אינני יודע מה המעשה שבעקבותיו כך אמר, אם הנושא הוא קיום יחסים בימי נידה או באופן אחר שיש בו חיוב כרת, נראה שיש לעשות את התיקון המובא ברמ"א בסימן קפה, לפדות 40 תעניות בכסף לצדקה, נניח אם מאכל של יום הוא 30 ש"ח או 25 ש"ח, להכפיל בארבעים ולתת לצדקה חשובה. בנוסף לכך נראה שכדאי שתקבלי על עצמך תענית יום אחד, קבלת תענית נעשית בתפילת מנחה שלפני אותו יום. את אותו יום תוכלי להפחית מהסך הנ"ל לצדקה.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. נשים בודאי לא צמות, וגם לגבי גברים פוסקי הזמן רגילים להורות שאין לצום יותר מיום אחד והשאר לפדות בכסף לצדקה דמי סעודות כל אותם ימים.