להישאר בבית ולעזור לאישתי או ללכת לשיעור תורה?

שאלה:

הרבה פעמים קורה מצב שאני מתלבט מה לעשות -ללכת לשיעור תורה או לעזור לאישתי(בקיפול הכביסה, שטיפת כלים, ניקוי הבית , וכו')יש לנו 3 ילדים ב"ה ורוב היום היא מטפלת בהם לבד, שאני חוזר בערב אני מתלבט מה לעשות-להישאר בבית ולעזור לאישתי או ללכת לשיעור תורה והיא נשארת לבד ומסדרת, אשמח לעזרה

תשובה:

שלום וברכה

קשה לי לייעץ ספציפית כאשר אינני מכיר את הדינמיקה בבית ומה שקורה, אבל באותה מידה אני יודע שגבר שלא הולך לשיעור תורה בערב משול לדג בלי מים, אין אפשרות כזו… בשביל מה חיים ועובדים קשה כל היום אם לא בשביל להגיע לעבודת ה'… לכן, מה שחשוב מאוד, הוא שיהיה זמן קבוע ללימוד התורה, ושיהיה ידוע לאשתך ונכנס בתוך הסדר יום באופן טבעי שהחיים נעים סביבו. לפני ואחרי תעזור וכו', ובעשה הזו היא יודעת מראש שאתה הולך. זה מאוד חשוב. כל הקושי והתרעומת על העלמותך, נובעת מכך שזה לא יודע טבעי ומסודר, מה שנכלל בסדר יום באופן טבעי, מתרגלים אליו וזה מצויין.

בהצלחה רבה מאוד.