צניעות – אשה שמסיעה גבר לטיפול בבית חולים

שאלה:

שלום כבוד הרב.
אני מתנדבת בהסעת חולים אנקולוגיים לבתי חולים. לעיתים רחוקות יוצא שאני מסיעה גברים בודדים ללא מלווה.
שאלתי מה הדין לגבי הסעות במצב כזה, מבחינת צניעות ויחוד עבורי
תודה רבה תזכו למצוות.

תשובה:

לכתחילה כמובן זה לא טוב ולא מתאים, ואפשר לתאם עם האירגון שמפנה אלייך, שיפנו רב נשים או אדם הנוסע עם בת זוגו, אני בטוח שהם יכולים לסדר זאת. במקרה דחוף כמובן מותר, אין כאן חשש יחוד בדרך כלל הרי לא נוסעים בכבישים צדדיים בחשיכה אלא בתוך העיר. ולגבי הצניעות הוא ישב מאחור ולדבר רק נימוס ולא לפתח שיחה ידידותית

תזכי למצוות.