לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

מסיבת פרידה בעבודה בשנת אבל

שאלה:

שלום כבוד הרב,
אני בשנת אבל של אבי, אחד המנהלים בחברה שאני עובד עוזב ומתכננים לו מסיבת פרידה , שתכלול מפגש של כל עובדי החברה עם כל המשתמע , אוכל שתייה הקרנת קליפ וכדומה.
אני מעריך שהמפגש פרידה ייערך במתחם החברה בחדר ישיבות /או לחילופין בשטח פתוח, לא באולם אירועים או מסעדה, לא יודע אם זה משנה את יחס ההלכה לענין.
השאלה שלי האם מותר לי להשתתף באירוע כזה מאחר ואני בשנת אבל או להודיע להם בנימוס שאני לא יכול ולהסביר להם מבחינה הלכתית שאני מנוע על מנת שלא יפגעו ממני ?

בברכה

תשובה:

בודאי אין להשתתף זו הרי ממש סעודת מרעים על הגדרתה הברורה ביותר, תסביר בעדינות שאתה מנוע מכך מחמת האבלות ואני בטוח שיבינו.

בשורות טובות.

מקורות:

שו"ע יו"ד סי' שצא סעי' ב.