רישום שם על מצבה

שאלה:

שלום לרב
אשה (מעדות המזרח) ושמה לילית חלתה במחלה קשה. חתנה עשה לה "שינוי השם", אך למרבית הצער היא נפטרה בחלוף כשבוע. לפי הרב עובדיה יוסף, במצב כזה חוזרים לשם הקודם. ושאלת בנה, האם אכן לחזור לשם הקודם ולרשום על הקבר "לילית"? שאלתו אחר שנאמר לו שזה שם מאוד קשה וגורם לנפטרת צער.

תשובה:

זה היה השם שלה, ומה יש לעשות… השאלה אם היה לה עוד כינוי או שם לועזי שהשתמשו בו במשך חייה, שאם כן יש לכתוב גם אותו ולעמעם בכך את השם שהיה לה.

בשוקות טובות.