טיפול באב סיעודי בבית

שאלה:

שלום כבוד הרב,
ברצוני לשאול שאלה על כיבוד הורים, ב״ה אני ובעלי נשואים שנה, ולאחרונה קיבלנו החלטה ביחד ובעלי ממש רצה להעביר את אבא שלי לגור איתנו יחדיו, מצאנו בית גדול יותר ועברנו אליו, אבא שלי נכה כבר כמה שנים על כסא גלגלים והיה מתגורר במוסד שלא היה לו טוב שם, לאחרונה עבר כמה ניתוחים וכיום נעשה סיעודי יותר..(סטומה טיטול וכו׳) בכל זאת החלטנו לקחת אותו אלינו למרות הכל, אבל מאז שהוא עבר אלינו אני מרגישה שממש קשה לי להחליף לו מה שצריך לטפל בו לעזור לו לקום לכסא כביסות וכל הריצות שצריך ומרגישה שאני נשחקת..וכועסת מבפנים.. בעלי חוזר מהעבודה ישר בא מקלח אותו מחליף לו מה שצריך וממשיך בעשייה ובקושי יש לנו זמן לנשום ולעצמנו, לכן רציתי להתייעץ עם הרב בנוגע לכך האם להשאיר אותו אצלנו או להעביר אותו למוסד כלשהו ולגרום לו שוב צער ? כי זה מה שלא רציתי שיקרה.. תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

קראתי את שאלתך, אני מתפעל מאוד מרצונכם הטוב, אבל לא כל כך מבין, הרי אדם במצב כזה זכאי על פי חוק הביטוח הלאומי לשעות של סיעוד, תבדקו היטב את זכויותיו [אם אתם לא יכולים לבד, ובדרך כלל קשה, תפנו לחברה שמטפלת בזה, כמו החברה למימוש זכויות של שמאי שזירי וכדומה], מבחינת הביטוח לאומי, מבחינת קופת חולים, ביטוחים פרטיים, ביטוחי עבודה ועוד, ותראו כל מה שאפשר לתת לו. במקביל, ניתן להוסיף שעות בתשלום, אם יש לאבא הכנסות כל שהן [אם יש לך אחים ואחיות, אז במחילה, תראי להם שכתבתי שאני מבקש מהם להשתתף בכל ההוצאות בנפש חפצה], אין כל הגיון שתבצעו פעולות מורכבות אלו [פיזית ונפשית] בעצמכם.

בשורות טובות ובהצלחה רבה