צדקה – בן ישיבה

שאלה:

בס"ד.
שלום לרב.
אשמח לשמוע את דעתך.
אדם שהוא מצד אחד לא חלילה עני – הוא סמוך על שלחן הוריו. ולא חסר לו כלום ב"ה.
אבל גם לא עובד או כי הוא בחור ישיבה, או כי הוא לומד לימודי תואר ראשון וקשה לשלב עם זה עבודה.
מה לעשות כשמבקשין ממני לתרום למוסד/לעניים/לישיבה
מצד אחד אני לא נזקק תודה לאל אבל גם אין לי הכנסה..
אם חשוב אז יש לי חסכונות מהצבא אבל בפשטות הם מיועדים לחתונה שלי בעתו ובזמנו..
תודה לרב.

תשובה:

את החסכונות שים בצד ולא לגעת, אולי בתוכנית חסכון כלשהיא או הפקדה בגמ"ח וכדומה, ומהכסף קטן שיש לך בכיס מסתבר מההורים וכדומה, ניתן לתת מעט, לקיים מצות צדקה לפי המזדמן.

בהצלחה רבה