מסירת עבודה לשבת ומועד

שאלה:

אחרי מבוא השלום והברכה
ראובן שהוא שומר תורה ומצוות מנהל בכיר בחברה צרפתית ששייכת לגויים יומיים לפני ראש השנה צריך להגיע בחברה פועל חדש שהוא יהודי בשם שמעון שאינו שומר תורה ומצוות והוא יהיה תחת פיקודו של ראובן.
עכשיו היות וראובן לא יהיה בחברה בחגים בראש השנה, כיפור וסוכות, ההנהלה מבקשת ממנו שישאיר עבודה לשמעון והעבודה תהיה בעיקר ללמוד חומר ולכתוב מסקנות על הקומפיוטר עד שיחזור ראובן אחרי החגים ויבדוק העבודה שנעשתה.
ואני מציין ששמעון אם הוא לא רוצה לעבוד בחגים זה באפשרותו רק שהוא לא מעוניין בכך. וגם שאברהם ישפיע עליו שלא לעבוד היות שזה בגלל הדת זה בלתי חוקי ועוד שראובן איננו מכיר את שמעון בכלל.
האם ראובן יכול להשאיר עבודה לשמעון?
ומה הדין אם ראובן יעביר למנהל הגוי מה ששמעון צריך לעשות ושהוא יגיד לשמעון מה לעשות?
בברכה
א.א.

תשובה:

שלום וברכה

אני חושב שאם אפשר להשתמט מהענין זה כמובן הכי טוב, ואם אי אפשר, וזה יגרום נזק, אפשר להגיד למנהל ללא כל התייחסות לאותו שמעון, ושהוא יבחר מעצמו למי לתת את העבודה.

בשורות טובות.