מכירות לחג האלואין באינטרנט

שאלה:

שלום
רציתי לשאול האם מותר למכור בחנות אינטרנטית מוצרים של חג גויי haloween
שעכשיו זה העונה
המוצרים זה דימוי שלדים ורוחות וכדו'

תשובה:

שלום וברכה

כיון שהמוצרים האלו אינם משמשים לעבודה זרה, אלא רק לתחפושות ותעלולים הנהוגים ביום זה, אין איסור, אבל אין לכתוב מוצרים לאלואין, תכתוב תחפושות מפחידות וכדומה.

מקורות:

אף שבמשנה בעבודה זרה דף ב,א וכן נפסק בשו”ע יו”ד סימן קמ”ח נאמרו איסורים רבים של מכירה וסיוע לעובדי כוכבים ביום אידם, אך כתבו הראשונים וכן נפסק בשו”ע שם סעיף י”ב שבזמן הזה אין איסור זה, וטעמים רבים נאמרו בראשונים בעבודה זרה דף ו,א מפני מה אין להחמיר בזה בזמן הזה, או מפני שכיום אינם עובדי עבודה זרה רק עושים מנהג אבותיהם (תוספות שם ב,א) או מפני שיש בזה משום איבה (תוספות רא”ש ור”ן שם), או מפני שיש בזה חיי נפש שביניהם אנו יושבים ואנו מתפרנסים מהם תמיד (רמב”ן ריטב”א ומאירי שם) ועוד טעמים אחרים במאירי שם.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. למעשה לא זכיתי להבין סברה אחרונה שהובאה כאן. הניחא כאשר ישראל היו רדופים ולא יכלו לגור בכל אוות נפשם ולא להתפרנס מכל משלח ידם. כיום ב"ה לא אלמן ישראל וברוב המקרים ניתן להגיד לכו והתפרנסו זה מזה ולא צריך להגיע לכך מלכתחילה שיהא העסק בזה חיי נפש