השתתפות בהוצאות שותפות

שאלה:

שלום וברכה!

אנחנו 2 אחים ויש לנו נכס שקיבלנו בירושה, והנכס רשום על נאמן שזה במקרה בן של אחי, היה דין תורה, ואני ביקשתי שיעבירו את חצי הנכס על שמי בתור יורש לאחר שהנאמן (שזה הבן של אח שלי) לא רצה בכלל להעביר על שמי, ורק אחרי שקראתי לו לדין תורה, והבית דין פסק שחובה עליו להעביר את חצי הנכס על שמי, הבן של אחי הנאמן כבר הסכים עכשיו יש הוצאות עורכי דין ועוד וכו האם הוא חייב להשתתף איתי בהוצאות לרשום את שמי על הנכס חצי חצי בתור שותף של הנכס ?

הנכס נמצא בחו״ל ואם השם שלי לא יופיע על הנכס, חוקית לא אוכל לקבל מזה כסף לחשבון שלי כשזה ימכר, כך שזה עניין טכני שהשם שלי יהיה על הנכס, ויש גם בעיות חוקיות אחרות של הלבנות הון וכו׳ כשארצה למכור אם לא יהיה על שמי האם זה שאני מבקש ממנו שישתתף כי זה עניין טכני הוא חייב להשתתף?

תשובה:

שלום וברכה,

הטוב ביותר שתפנו לבית דין שבו התדיינתם והם יפסקו לכם בדבר, להם יש את הנתונים המלאים ויוכלו לפסוק בצורה טובה יותר.

מבלי לדעת את כל הפרטים נראה יותר שנטל ההוצאה מוטל רק על הצד שתובע שיכתבו על שמו, ולא על שני השותפין. בשו"ע סימן ס סעיף ט מבואר שיש מקרים שכופים את הלווה שיכתוב שטר אחר, אבל לא כתוב בשום מקום שיצטרך להוציא כסף על זה.

בהצלחה.