אשה אבלה אם מותרת בבישול?

שאלה:

שלום כבוד הרב.
אמי התבשרה היום על מות אחיה, היא מסייעת לי פעם בשבוע בבישול ולפני ההלוויה עוד דאגה לסיים את מה שהתכוונה להכין לנו, האם היה מותר לה לבשל עבורנו מרגע שנפטר? האם מותר לי לקחת את האוכל הזה?
שנית, בראש השנה אנו אמורים להתארח אצלם, האם מותר להתארח בבית אבל? האם מותר לה להגיע אלינו הביתה ב30 יום? בתודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

גם בימי השבעה עצמם, מותר לאשה לבשל לבני ביתה ואין זה נכלל באיסור מלאכה, ונראה שבמקרה שלך זה גם בכלל בני ביתה כיון שהיא רגילה לעשות זאת קבוע וזה לא נעשה בתשלום וכדומה.

מותר לה לארח אתכם או להתארח אצלכם בראש השנה, ואגב, אבלות השלושים תתבטל לגביה עם כניסת החג, כיון שהחג מבטל אבלות שלושים. אמנם הדברים הנעשים לכבוד הנפטר כמו עלייה לקבר וכו', זה נעשה בשלושים ממש ואינו קשור עם החג.

בשורות טובות ומן השמים תנוחמו.

מקורות:

ראה שו"ע סי' שפ סעי' כב.