תפילות בבידוד עקב נסיעה לחו"ל

שאלה:

שלום וברכה.
במסגרת עבודתי אני מחויב לנסוע לפעילות בחו"ל. בזמן שֶׁהָיָה אסור לנסוע מבחינת המדינוֹת, העבודות התבצעו מרחוק, לרוב בעזרת מקומיים. לאחר תום הגל השלישי של הקורונה, החברה החליטה לבטל את האישור הזמני לעבודות מרחוק, ולחייב את העובדים לשוב ולנסוע. כעת בגל הרביעי, חַזָרָה מרוב העולם דורשת בידוד, אך החלטת החברה לא השתנתה. השאלה היא האם מותר לחברה לחייב אותי להיכנס במודע לבידוד וכך להפסיד תפילות במניין במשך שבוע תמים, שלא לדבר על העול שנגרם לאישה עקב כך. 1. אמנם בחו"ל בד"כ לא מתפללים במניין כי טכנית אין אפשרות, האם המצב כאן שונה או דומה? 2. האם מותר לגרום לעול הנוסף על הבית? תודה מראש!

תשובה:

שלום וברכה,

אתה לא יכול לחייב אותם שיעבידו אותך מרחוק. והם לא יכולים לחייב אותך להיכנס לבידוד.

הנהלת העבודה יכולים לומר אנחנו מעבידים רק בתוך המשרד ולא מרחוק, אם אתה לא יכול אז אל תעבוד.

בהצלחה.

מקורות:

הנהלת העבודה לא יכולים לחייב אותך להיכנס לבידוד ולהכביד עליך את העבודה, אבל הם לא חייבים גם להסכים לעבודה מרחוק, כיון שתנאי העבודה היו מתוך המשרד, ולכן הם יכולים לומר אם אתה לא יכול להגיע למקום העבודה אז אל תעבוד.