עלייה למפטיר בשבת שלפני יום השנה או בחג?

שאלה:

שלום לכב' הרב
מדובר לא בשנה הראשונה.
השאלה לגבי המנהג אשכנזים לקבל מפטיר ולהתפלל כחזן ב מוסף שבת שלפני הייארציייט.
במקרה שתאריך הייארציייט יוצא בחול המועד סוכות ויש לפניו חג ראשון ולפני חג ראשון יש שבת האזינו .
מה המנהג במקרה זה?
וגם האם יש עדיפות לקבל המפטיר ומוסף בשבת האזינו או ביום טוב ראשון של סוכות שהוא סמוך יותר ליום הייארציייט?

תשובה:

הטעם לעלייה למפטיר בשבת זו, וכן אמירת הקדישים, הוא משום שעליית הנפטר במדרגותיה תמיד מתחילה בשבת, ראה שער הגלגולים הקדמה כב, שלכן אפילו כמה שנים אחרי הפטירה, העלייה של השנה הבאה מתחילה בשבת, ממילא נראה שגם אם יש חג באמצע שבוע עדיין הענין הזה קשור עם השבת דוקא.

בשורות טובות.