לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

מעשר תרומה לבית הכנסת

שאלה:

שלום כבוד הרב,

רציתי לשאול: הגבאי בבית הכנסת שלי שיפץ לאחרונה את עזרת הנשים. ההוצאות שלו היו מאד גבוהות. רציתי לשאול האם מותר לי לתת את המעשר לגבאי לצורך מימון ההוצאות שהיו לו על שיפוץ עזרת הנשים ואם כן האם מותר לתת את כל המעשר לגבאי .
תודה רבה!

תודה

תשובה:

שלום וברכה

אפשר בהחלט לתת תרומה בלית הכנסת מכספי מעשרות, וכיון שאת נהנית מעזרת הנשים מידי יום, ולא אופתא אם יאמר הגבאי שכמעט בשבילך הוא עשה את כל השיפוץ, אכן מתאים לתת לזה את כספי המעשרות.

בהצלחה

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. אני לא מכיר כלום, רק משאלותיך השונות בענין בית הכנסת אני מכיר את השתדלותו הרבה בענינכם. אני חושב שהוא יהודי מיוחד.