מחוסר אמנה ברכישת דירה

שאלה:

מוכר דירה וקונה הגיעו להסכמה על מחיר, למחרת הקונה טס לחו"ל לשלושה שבועות, כשחזר וביקש לממש את העיסקה טען המוכר כי מכיון שחלף זמן הוא כבר אינו מחוייב לקיים את העיסקה.
האם יש כאן טענה של מחוסר אמנה ?

תשובה:

שלום וברכה,

אין טענה של מחוסרי אמנה במקרה זה. והמוכר יכול להחליט למכור לאחרים.

בהצלחה.

מקורות:

האם הם הגיעו להסכמה ברורה שהוא קונה את הדירה?. אם רק הגיעו להסכמה במחיר ולא על הקנייה אין איסור של מחוסרי אמנה. בנוסף, מדוע המוכר לא רוצה  למכור אחרי שלושה שבועות? האם בגלל שהוא נסע לחו"ל ופחד שמא יחזור בו?. אם אכן פחד שהקונה יתחרט ולא רצה להפסיד לקוח אחר אין איסור של מחוסרי אמנה.

יתר על כן שמעתי מדיינים גדולים שסוברים שבמכירת דירה אין איסור של מחוסרי אמנה, כיון שמדובר בעסקה גדולה מאוד אין סמיכות דעת עד שחותמים חוזה, וכל עוד שלא חתמו דרך אנשים להתחרט מעיסקה.